sidtopp mobil
Agneta Lindblom Hulthén är frilans och har varit Journalistförbundets ordförande. Foto: Leif Gustafsson
Agneta Lindblom Hulthén är frilans och har varit Journalistförbundets ordförande. Foto: Leif Gustafsson

Agneta – matskribenten


Agneta Lindblom Hulthén har som journalist sysslat med alla delar av yrket: reportage, redigering, layout, research och arbetsledning och arbetat med de flesta områden som sport, kultur, nyheter, feature, nöjen och teknik. Sedan 1990-talet är hon frilans, konsult, föreläsare och egen företagare. Hon har undervisat blivande journalister i journalistik och verksamma journalister i arbetsrätts- och yrkesfrågor och skrivit studiematerial om bland annat jämställdhet, yttrandefrihet och etik.

Ur hennes CV kan saxas:
Förbundsordförande Journalistförbundet 2000 – 2011. Hon har lett Journalistförbundets samtliga avtalsdelegationer och –förhandlingar, suttit i Nordiska Journalistförbundets styrelse och varit dess president, varit ledamot av Pressens samarbetsnämnd, PKTs stämma, Bonus representantskap, Klys nämnd, Stiftelsen Pressinstitutets styrelse och TCOs styrelse. Agneta har varit vd för Journalisterna i Sverige AB, ledamot av Pressens Pensionskassas styrelse, ledamot i Patent- och registreringsverkets styrelse och suttit i Arbetsdomstolen.
Hon är ledamot av arbetsgruppen som delar ut Agneta Lindblom Hulthéns stipendium för studier i arbetsrätt och yttrandefrihetsfrågor ur ett europeiskt perspektiv. Hon föreläser idag om det mesta, skriver en och annan krönika och bok samt odlar sin trädgård och bildar sin själ.