sidtopp mobil

Anne fixar layouten


Anne Wollter är frilansjournalist med en fot i Köpenhamn och en annan på Brännö i Göteborgs skärgård. Hon har under sin journalistiska bana hunnit med det mesta från redigering, layout och arbetslederi till nyhetsjournalistik och reportage. Teknik, medicin och forskning är ämnen som hon fördjupat sig i som frilans och hon har skaffat sig pedagogisk utbildning med inriktning på medieämnen. 
Idag skriver Anne gärna om Danmark och kultur och allra helst vill hon kombinera dem. Hon blir glad när intresset för mat går att förena med det journalistiska jobbet. Anne är noggrann och skicklig på att förklara komplicerade sammanhang så att de blir begripliga. Hon vill att såväl intervjuade experter som läsare utan doktorsgrad ska bli nöjda.
Under många år delade hon sin fritid mellan Göteborgs skärgård och Greklands övärld. Sedan flyktingsituationen förvärrats i Grekland har hon med stort engagemang i flera omgångar arbetat som volontär i flyktinglägren där och hon tänker återvända så länge behovet finns.